Så fungerar LED paneler som takplattor

En produkt som blivit väldigt populär sista året är led paneler. Det är tunna led armaturer anpassade för innertak. De ger ett helt jämnt ljus över hela ytan och passar väldigt bra som allmänbelysning i rum. De går att få med ljusfärg 3000K (Varmvitt) eller 4000K (Normalvitt). För de flesta rum rekommenderas 3000K, eftersom ledpaneler på 4000K tenderar att ge lite labb/sjukhus känsla.

LED paneler i skobutik

 

Ledpaneler i skobutik i Göteborg

Storlek och montering

I svenska byggnader är innertak med mjuka fyrkantiga takplattor väldigt populära. Standardmåttet är 60x60cm. Även 120x60cm är vanligt. Takplattorna ligger på ett rutnät i stål och det är enkelt att lyfta bort dem om man behöver komma upp i taket för att fixa något.

Lika lätt är det nästan att montera en led panel i innertaket. Lyft bort takplattan, och lägg dit ledpanelen istället. Sen får man putta upp ledpanelen lite så att man kommer åt att koppla in den. Inkoppling med vanlig anslutningssladd till vägguttag i taket eller med fast installation.

LED paneler finns i standard måtten 60x60cm och 120x60cm. De går också att få i specialgjorda storlekar samt annorlunda former som runda. En 60×60 panelen är endast 1cm tjock och väger runt 4,5kg. Den låga vikten gör dem enkla att hantera.

LED plattor behöver inte bara monteras i innertak. De går också att montera utanpå med hjälp av en monteringsram eller nedpendlade men hjälp av vajrar.

LED panel på vajer

Vart passar ledpaneler?

Framförallt i offentliga lokaler. Skolor, kontor och korridorer. De fungerar också mycket bra som allmänbelysning i butiker. Just led paneler för kontor har vi gjort flera olika projekt. Nedan bilder från ett kontor på sveavägen i Stockholm

ledpaneler installerade på kontor

 

Vårt sortiment av LED paneler för kontor och butiker hittar ni på xcen.se/led-plattor

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s