Mysiga lampor

yoko-bordslampa

Att det finns lampor i många olika utföranden vet alla, och också att man inte bara använder lampor för att ge det nödvändiga ljuset för arbete och andra aktiviteter. Mycket av den belysning och de lampor vi har i hemmet har som uppgift att skänka stämning och hemtrevnad, och står där alltså mest för syns skull.

Mysig bordslampa

Bild från Le klint

En typ av lampa som ofta används för att skapa en mysig atmosfär, till exempel i en läshörna, är golvlampan. Under en period var golvlampor med en uplight, och en läslampa kombinerat mycket populära, men dessa har idag försvunnit ur många hem. Istället väljer man idag en golvlampa för just det användningsområde man tänkt sig, och kan då kanske välja en läslampa för mysiga fåtöljen i läshörnan.

Golvlampor finns i otaliga modeller, och just golvlampor i form av traditionella arbetslampor har blivit mycket omtyckta. De fungerar perfekt som läslampa eftersom man kan rikta ljuset efter eget behov, och de passar också väl in i många inredningsstilar.

Golvlampor i ateljémodell står också högt på önskelistan i många hem. Dessa är förstås nästan oumbärliga i ett hem med den industriella stilen på inredningen, men passar också in på andra ställen.

En golvlampa är med andra ord inte bara en lampa för TV-rummet eller vardagsrummet, utan kan mycket väl användas i vilket rum som helst. I vardagsrum eller andra större rum är golvlampan kanske det bästa alternativet för extra belysning, eftersom den är lätt att flytta och kan användas på olika platser i rummet utan några större insatser. För den som vill ha en mer spektakulär belysning finns det golvlampor som verkligen sticker ut över det vanliga. Enorma lampor på långa böjda ställ som gör att de kan placeras i ett hörn, men ändå når med lampan långt in i rummet. Den perfekta belysningslösningen i rummet med den stora hörnsoffan, kanske?

För optimal flexibilitet kan du välja en ställbar arbetslampa i golvmodell, där lampan har ledad arm och kan flyttas i olika riktningar. En lampfot försedd med hjul gör den till den mest flexibla, och användbara golvlampa du kan hitta.

Det finns alltså golvlampor för alla rum och för alla tillfällen. Denna typ av lampor har annars nästan fallit i glömska, men med alla nya spännande modeller kommer de säkert att snabbt få en efterlängtad renässans. En mer lättplacerad och lättinstallerad belysning än en golvlampa får man leta efter, och rätt lampa har också mycket att tillföra inredningen i rummet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s