Led spotlights för affärer

Spotlights monterade på en strömförande belysningsskena är den absolut vanligaste typen av belysning i affärer idag. Man ser det i alla typer av affärer. Små och stora, gamla och nya. Det mest förvånande är kanske att det fortfarande är så lite led spotlights som sitter i dessa belysningsskenor i affärerna. Istället kör man på men gamla halogenspotlights som kostar mycket i elförbrukning och kräver mycket underhåll.

Halogen spotlights på skena

Problem med halogen spotlights i affärer

Vad beror det på att man i Sverige är lite långsammare på att anamma LED tekniken för professionellt bruk. En anledning är att de första ledlamporna som kom för 3-4 år sedan var väldigt dåliga, och folk kommer fortfarande ihåg det blåa ljuset och därför undviker ledtekniken. Lathet är nog en annan orsak. Affärsägare vet att belysningen är viktig, men samtidigt har de svårt att prioritera tid och pengar på att se till att lamporna i affären är i topp skick. Istället suckar man över halogenlampor och glödlampor som går sönder stup i kvarten och att belysningen blir alldeles för varm och värmer upp hela lokalen. Och vad det gäller elåtgången, jag tror många affärer inte är medvetna om hur mycket belysningen kostar i energiförbrukning.

Därför skall ni använda LED lampor

Moderna LED lampor med hög kvalitet, t.ex. ledlampor från japanska Toshiba, ger idag riktigt bra ljus. (Se här) De ersätter alla halogenlampor i alla situationer.

De blir inte värma på alls samma sätt, och värmer inte upp några lokaler. Finns mer effektiva sätt att värma upp affärslokaler än att använda belysningen.

Livslängder på upp till  10 år. Det betyder att personalen inte behöver stå högt upp på en stege och sucka över trasiga lampor som måste bytas

5ggr lägre elförbrukning. Har affärsägare någon aning hur mycket el deras belysning i affären kostar? Ett exempel:

60st 75W halogenlampor kostar i elförbrukning 1500kr. Per månad. Det är 18 000kr om året och på 5 år 90 000kr.

75W halogenlampor kan ersättas med till exempel 16W led lampa (Se exempel).  60st 16W ledlampor kostar i elförbrukning 320kr per månad. Det är 19200kr på 5 år. På 5 år har du alltså sparat över 70 000kr. Ren vinst! Och det stannar inte där för underhållskostnadnaderna minskar också. Vad kostar egentligen tiden affärspersonal lägger på att byta glödlampor och halogenlampor i affärens armaturer?

Nu känner jag att jag svävade iväg lite ifrån vad jag tänkte skriva om till att börja med. LED spotlights i belysningsskenor.

Bilder på LED spotlights i affärer

En billig och snygg spotlight för skena är led spotlight TR-80 med 16W ledlampa från Toshiba. Denna armatur och ljuskälla säljs av Xcen. De har samlat lite exempelbilder på butiker som använder dessa skenspotlights. Se bilder på led spotlights i affärer i denna artikeln.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s