Lysrörsrännor i fancy skyltfönster

Lysrörrännor i Diors skyltningGick förbi Diorbutiken på Omotesando dori i Tokyo. Omotesando är Tokyos mest flashiga stadsdel. Iofs finns det flera flashiga stadsdelar.

Hursom. Lite roligt att Dior slängt upp klassiska T5 lysrörsrännor i sitt skyltfönster som skyltbelysning. Antagligen inte bara för ljusets skull utan också för det estetiska.

Varför är detta då lite oväntat? Jo för en T5 lysrörsränna är en väldigt billig belysningsarmatur och man får verkligen mycket ljus för pengarna. Se exempel på t5 armaturer här. Och billigt är kanke inte något man förknippar med Dior. Fast ljuset från T5 rännor håller högsta kvalitet, så bara för att de är billiga är de inte dåliga. Utan riktigt bra.

En annan sak som är riktigt bra med lysrörsrännor är att man enkelt kan koppla ihop dem med ihopkopplings-sladdar. När de är anslutna bildar de en enda lång armatur som ansluts till strömkälla i ena änden. Syns inte på bilden men säkert så lysrörsrännorna på bilden är anslutna.

Annonser

2 thoughts on “Lysrörsrännor i fancy skyltfönster

  1. Ser snyggt ut! Kanske nåt jag kan använda mig av. Men blir inte ljuset väldigt kallt? Hur är det med elförbrukning på dessa?

    • Enkelt och snyggt. Lysrörsrännor kan fås med både varmvitt och kallvitt ljus. Elförbrukningen beror på lysrörets effekt, 14W, 21W, 28W eller 35W. Rännan blir också olika lång beroende på vilken effekt man använder. Det smidiga med dessa lysrörsrännor är att de enkelt ansluts till vanligt väguttag och de kan kopplas ihop flera stycken med en mellankopplingssladd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s