Case: Par38 led lampor kapar elkostnader

Detta caset tittar på 4 möbelaffärer i en familjeägd kedja som erbjuder möbler och inredning. För att förbättra sina butiker och se till att de olika avdelningarna med soffor, bord, kontorsmöbler, mattor etc. är vackert och ekonomiskt belysta, har kedjan jagat energieffektiva led lampor. Led lamporna skall ersätta de befintliga halogenlamporna i de fyra butikerna. Samma armaturer skulle återvändas.

par38 led lampor

Lösningen blev PAR 38 led lampor

Möbelkedjan valde par 38 lampor på 19W. Dessa ersätter de tidigare halogenlamporna på 90W och minskade där med elkostnaderna drastiskt. Dessutom, och vilket var ännu viktigare, de nya par 38 led lamporna hade mycket bra färgåtergivning och gav bra ljus.

Möbelkedjans Vd kommenterar sitt val:

“Vi tittade på olika typer av nya belysningar under 3 år, bland annat led lampor. Men väldigt få av dem gav tillräckligt bra ljus för att lysa upp våra olika utställningssektioner. Givetvis är det bra att tjäna pengar på minskade elkostnader, men om vi inte säljer några möbler kvittar det ju.”

Affärskedjan skall nu “retrofit” 1800 PAR38 led lampor i sina fyra butiker (Retrofit innebär att man byter ut endast ljuskällorna, armaturerna är samma). Totalt sparar det 230 000kWh vilket innebär 180 000kr i minskade elkostnader årligen. (Räknat på 12 brinntimmar varje dag det är öppet).

Annonser

2 thoughts on “Case: Par38 led lampor kapar elkostnader

  1. Står inför en massa val iom en butiksflytt. All gammal el ska bytas ut och den stora frågan är vad jag ska ha för takbelysning. Säljer teakmöbler och mindre inredning från 50/60-talet och lokalen är ca 40 m2 med ganska bra takhöjd. Rekommenderar du ställbara spottar på skena? Något inköpsställe du rekommenderar? Tänker varmt ljus och många lampor.

    • Rekommenderar absolut att montera upp takskenor. Då får du flexibilitet i din belysning då du senare kan flytta runt spotlights längs skenorna beroende på vad du ställer ut i butiken och kanske efter säsong.
      Gällande spotlights rekommenderar jag TR80 ledspotlight med en ledlampa från Toshiba. Den kan du få med varmvitt ljus och du kan välja spridningsvinkel, antingen 25gr eller 32gr. Jag rekommenderar 23gr om du vill ha spotbelysning. Med ledspotlighten får den en väldigt energieffektiv belysning som du slipper underhålla på länge. Och belysningen värmer inte upp butiken som halogenlampor kan göra. Och det bästa. Mycket bra pris.
      Se belysningscase med denna spotlight här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s